Mam coś dla wielbicieli szpinaku. Będą zadowoleni, bo kotleciki są przepyszne! Świetnie smakują w dzień smażenia, ale odgrzane są równie dobre. Zachwalany przepis przywiozłam z kolejnej wizyty u rodziny. Czekał na swoją kolej w mojej kuchni, ale już wiem, że zagości w niej na stałe. Kotleciki są zaskakująco dobre, wszystkim smakują, wszyscy chcą dokładkę. Podane z pokrojonymi na ćwiartki świeżymi pomidorami tworzą wspaniałe danie!
Składniki:
250 g kleistego ryżu
2 jaja
70 g sera białego lub bryndzy
2 łyżki bułki tartej
10 g bazylii
100 g szpinaku
4 łyżki masła
1 większy ząbek czosnku
chili oraz sól i pieprz do smaku
oliwa z oliwek do smażenia (powinna być delikatna w smaku, niezbyt kwaśna)
2 jaja
70 g sera białego lub bryndzy
2 łyżki bułki tartej
10 g bazylii
100 g szpinaku
4 łyżki masła
1 większy ząbek czosnku
chili oraz sól i pieprz do smaku
oliwa z oliwek do smażenia (powinna być delikatna w smaku, niezbyt kwaśna)
Wykonanie:
2 komentarze:
Fajne kotleciki - mam nadzieję, że je wkrótce wypróbuję:)
Bardzo zgrabne i apetyczne kotleciki! POtwierdzam, ze smaczne, robie bardzo podobne, tylko polska bryndze zastepuje jakims podobnym w smaku wloskim serem:)
Pozdrawiam serdecznie.
Prześlij komentarz