Te urodziny są wyjątkowe! Mili goście, przygotowałam dla Was coś specjalnego. Zaczynamy od pralinek, którymi zachwyciła mnie Magda K. Są przepyszne.. Mocno orzechowe, z delikatnym aromatem rumu. Pięknie wyglądają i kuszą, kuszą..
Składniki 1:
140 g migdałów w płatkach
80g czekolady mlecznej
Składniki 2:
20 g migdałów w płatkach
150 +20 g orzechów włoskich
200 g herbatników Petit Beurre
90 g cukru pudru
150 g masła
2 łyżki rumu
140 g migdałów w płatkach
80g czekolady mlecznej
Składniki 2:
20 g migdałów w płatkach
150 +20 g orzechów włoskich
200 g herbatników Petit Beurre
90 g cukru pudru
150 g masła
2 łyżki rumu
Wykonanie 1:
Migdały kruszymy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Łączymy, formujemy praliny i odkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Wykonanie 2:
Migdały kruszymy, 150 g orzechów i herbatniki mielimy. Mieszamy wszystkie suche składniki, dodajemy roztopione masło i rum. Mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Formujemy praliny, obtaczamy w zmielonych orzechach i schładzamy w lodówce.
Migdały kruszymy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Łączymy, formujemy praliny i odkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Wykonanie 2:
Migdały kruszymy, 150 g orzechów i herbatniki mielimy. Mieszamy wszystkie suche składniki, dodajemy roztopione masło i rum. Mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Formujemy praliny, obtaczamy w zmielonych orzechach i schładzamy w lodówce.
0 komentarze:
Prześlij komentarz