środa, 25 kwietnia 2012

Jajka faszerowane


 Choć Wielkanoc już minęła, nie odmówię sobie dodania przepisu na jajka faszerowane. Są dość pracochłonne, ale warto je zrobić, bo są pyszne. Ma się wrażenie, że można by je jeść bez końca! Nie ma w nich żadnych wyszukanych składników, a jednak smakują wybornie. Polecam, nie tylko na świąteczny czas.

 Składniki:
8 jajek
1/4 kajzerki namoczonej w mleku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
bułka tarta
masło
sól, pieprz

 Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo.  Studzimy i wraz ze skorupką ostrożnie przekrawamy na pół. Wyjmujemy jajka ze skorupek i siekamy w drobną kostkę. Skorupki odkładamy. Do posiekanych jajek dodajemy namoczoną w mleku kajzerkę, natkę pietruszki, doprawiamy farsz solą i pieprzem. Wypełniamy nim skorupki, panierujemy w bułce tartej i przysmażamy na maśle na złoty kolor. Podajemy ciepłe.

4 komentarze:

Panna Malwinna pisze...

Takie smażone połówki jajek są przepyszne!

aga pisze...

fajny przepis na jajeczka:)

Ivka pisze...

Co tam, że po świętach, na takie pyszne jajka zawsze jest pora :)

Violiśka pisze...

Bardzo lubię takie jajka, kojarzą mi się z domem rodzinnym:)

Prześlij komentarz